Твърде много хора имат достъп до най-близките тайни на правителството на

...
Твърде много хора имат достъп до най-близките тайни на правителството на
Коментари Харесай

Сенатор поиска по-затруднен достъп до секретните документи в САЩ

Твърде доста хора имат достъп до най-близките секрети на правителството на Съединени американски щати и централен орган би трябвало да следи процеса на систематизиране. Това сподели в неделя сенаторът Марк Уорнър, ръководител на комисията по разузнаване на Сената на Съединени американски щати, във връзка на приключването на секретни документи, оповестява " Ройтерс ".

Уорнър съобщи пред ABC News, че " откакто стигнем до това най-високо равнище на подредба, може би ще имаме прекалено много хора, които ги преглеждат, защото това са над 4 милиона души с позволения ".

Влиятелната позиция на сенатора от Вирджиния придава тежест на рекомендациите му, до момента в който администрацията на президента Джо Байдън изследва работата с разследваща информация и търси способи за секване на бъдещи приключвания.

Уорнър сподели, че Агенцията за национална сигурност (АНС) е претърпявала приключване на информация в предишното и вътрешният контрол лимитира копирането на документи.

Пентагонът назова последното изтичане на информация " съзнателно незаконно действие ".

Уорнър сподели още, че не всеки, който работи с документите, би трябвало да може да види целия документ.

Припомняме, че на по-рано стана ясно, че боецът от Националната въздушна армия на Съединени американски щати Джак Дъглас Тейшейра, упрекнат в приключване на секретни документи на Пентагона, може да получи до 15 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен.

Държавният секретар Антъни Блинкън съобщи, че приключването на строго секретните разследващи документи онлайн не е попречило на съдействието сред Съединени американски щати и техните световни съдружници и сътрудници.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън похвали федералните чиновници на реда за техните бързи действия при идентифицирането и задържането на хипотетичния източник на приключване на класифицирана информация, макар че медии първи показаха обвинения Джак Тейшейра.

Байдън беше осведомен за ареста на Тейшейра, само че омаловажи приключването на информация.

" Не се тормозя от приключването на информация, само че се тормозя, че се е случило, сподели той в Дъблин. — Но няма нищо, което да е от огромно значение. "

Разпространението на някои от най-чувствителните разследващи данни на страната разкри, че Съединени американски щати скрито наблюдават своите съдружници и съдържа информация за силата на съветските войски и военното обмисляне на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР